Saturday, April 09, 2005

Βατικανό, Πάπας, Εκκλησία, Ανθρωπότητα

.

Millions Gather in Rome for Papal Funeral, Pilgrims Pay Last Respects Before Papal Funeral, Cardinals Set Conclave for April 18… στην πρώτη ανάγνωση λέω ‘μάλιστα ok so???’ σαν να λέμε και τι με νοιάζει εμένα. Έλα όμως που ενώ κάθομαι μπροστά στην οθόνη μου έχει φάει το μυαλό το θέμα αυτό.

Πέθανε ο Παπάς. Πέθανε ένα μεγάλος ηγέτης, ένας εκπρόσωπος 1.300.000.000 πιστών στον κόσμο. Μια φυσιογνωμία με δύναμη και ισχύ. Μια φυσιογνωμία όμως άρχουσα εξουσία του Βατικανού.
Εδώ λοιπόν έγκειται η ένσταση μου. Κανείς δε μιλάει για την πολυεθνική δύναμη του Βατικανού, έχουν ξεχάσει όλοι πως αυτό το κρατίδιο έχει τους περισσότερους διπλωματικούς διαπιστευμένους ανά τον κόσμο. Είναι αυτοί που μεταφέρουν τις θέσεις του Παπα και των συμβουλίων του σε κάθε χώρα ανά πάσα στιγμή και κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες διότι το Βατικανό πάντα έχει λόγo . Φυσικά έχουν ξεχάσει όλα τα σκάνδαλα που κατά περιόδους κλυδωνίζουν τον κόσμο. Που είναι εκείνοι που τόσα χρόνια έβλεπαν την υφήλιο να απειλείται από την οικονομική ισχύ του κρατιδίου αυτού και του Άρχοντα του ;

Με παρόντες 200 πολιτικούς ηγέτες από την οικουμένη, προκαθήμενους 14 θρησκευτικών δογμάτων και τέσσερα εκατομμύρια πιστούς από ολόκληρο τον πλανήτη ετοιμάζεται να κηδέψει η καθολική εκκλησία τον επίσκοπό της, πάπα Ιωάννη Παύλο Β'. Φαντάζομαι η τελευταία εβδομάδα θα μείνει για πολλά χρόνια στα πάνω ράφια του αρχείου των καναλιών, να έχουν να «ρίχνουν» πλάνα κάθε τόσο. Ξέρεται όταν θα «απειλείται» το Βατικανό θα κάνει μια αναφορά στον κόσμο του, στους πιστούς του και θα ανεβαίνουν οι «μετοχές» του…

2 comments:

Anonymous said...

Catholics pay their respects as they view the body of Pope John Paul II.Special masses, gatherings and symbolic events are taking place around the world. That's an answer, he was not perfect but he was the "Pope John Paul II".

Anonymous said...

ti comment itan afto pou egrapse aftos. alla les esi alla ekeinos. at least its the same topic...