Tuesday, October 04, 2005

Αληθινές Ιστορίες

Κάπου μεταξύ του next month forecast και των VIP του επόμενου δεκαημέρου στο πρωινό meeting αισθάνομαι τη δόνηση του εταιρικού κινητού στην τσέπη μου. Με τη λήξη του meeting ενημερώνομαι πως Ο κύριος Χ γνωστός Έλλην εφοπλιστής με τη σύζυγο του (κατά πολλά έτη νεότερη) μόλις έφθασαν στο ξενοδοχείο. Ελέγχω το κλειστό κύκλωμα, μιλώ με τους υπαλλήλους, περνάω από το τηλεφωνικό κέντρο να μάθω για τυχόν απαιτήσεις και αφού πλέον όλα ήταν σύμφωνα με την πολιτική του ξενοδοχείου, είμαι στο σαλόνι και περιμένω να τους συναντήσω κατά την αναχώρηση τους για γεύμα σε οικία γαλαζοαίματου λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, προκειμένου να τους καλωσορίσω και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε περίπτωση που τις χρειαστούν.

Μετά από λίγα λεπτά και ενώ συνομιλώ με γνωστό Έλληνα επιχειρηματία, που κατά σύμπτωση βρέθηκε εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή, η πόρτα του ανελκυστήρα ανοίγει, απαστράπτουσα η νεαρή κυρία (που προ ολίγου ο γενικός διευθυντής μου ανέφερε ως κόρη του εφοπλιστή και κόντεψε να αγγίξει τα καινούρια χειροποίητα χαλιά μόλις έμαθε ότι επρόκειτο για σύζυγο και όχι κόρη) κατευθύνεται με βήμα ταχύ προς την έξοδο και λίγο πριν βρεθεί μπροστά μου αλλάζει πορεία και με ανήσυχο ίσως αμήχανο βλέμμα βρίσκεται στο L… Room. Η υπεύθυνη υποδοχής την καλωσορίζει αλλά αδυνατεί να βρει την κράτησή της.

Με την επέμβασή μου το θέμα λήγει. Μέσω κινητού έχει ενημερωθεί ο σύζυγος ο οποίος ανίδεος για την αλλαγή του προγράμματος αλλά υποψιασμένος ότι κάτι συνέβη κάθεται στο τραπέζι και παραγγέλνει το αγαπημένο του ποτό.

Η κυρία όπως και στις περισσότερες σκηνές κινηματογραφικών ταινιών ή ακόμη και καθημερινότητας, υποστηρίζει πως έχει πονοκέφαλο και ζητά να ξεκουραστεί για λίγο στη σουίτα της. Το φορτωμένο πρόγραμμα του συζύγου δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Αποτέλεσμα αυτός αναχωρεί αφήνοντας τη μόνη.

Τη συνοδεύω στη σουίτα της, φροντίζω για το μενού του γεύματος της καθώς επίσης για το απογευματινό μασάζ, επιβεβαιώνω τα υπόλοιπα ραντεβού και αποχωρώ. Ωστόσο όμως μια μοιραία συνάντηση στην είσοδο της Henry Adams Suite λαμβάνει χώρα, ο Έλλην επιχειρηματίας που είχε εξαφανιστεί μετά την θεαματική άφιξη της κυρίας στο σαλόνι του ξενοδοχείου βρίσκεται μπροστά μου έτοιμος να χτυπήσει την πόρτα την οποία μόλις άνοιξα. Χαμογελώ, κλείνω την πόρτα και χωρίς σχόλια εξαφανίζομαι. Αναγκάζεται να χτυπήσει την πόρτα...

Σύμφωνα με τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος η πόρτα άνοιξε και ο κύριος έγινε δεκτός στη σουίτα. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως έγινε εγκαρδίως δεκτός αφού η παραγγελία για το γεύμα εμπλουτίσθηκε, οι χρεώσεις έγιναν στη δική του σουίτα, ο υπογράφων έλαβε εντός της ίδιας ημέρας μία γραβάτα σεβαστού ποσού ως δώρο – επιβεβαίωση του συμβολαίου εχεμύθειας και ούτε γάτα ούτε ζημία.

Η επιστροφή του εφοπλιστή στο ξενοδοχείο βρήκε την κατά κοινή ομολογία πανέμορφη σύζυγο μέσα σε ένα φόρεμα κόσμημα, που έκανε το σώμα της να μοιάζει με τρόπαιο και κάθε άντρα στο πέρασμα της σε θέση να μονομαχήσει για χάρη της, έτοιμη για το επίσημο δείπνο –αιτία του συγκεκριμένου ταξιδιού- και τον επιχειρηματία σε κοντινό γνωστό ξενοδοχείο προκειμένου να αποφύγει ανεπιθύμητα βλέμματα η συμπτώσεις.

Η επίσημη γνωριμία με τους ιδιαίτερα ενδιαφέροντες φιλοξενουμένους έγινε λίγο πριν την αναχώρηση για το δείπνο με τον Κο να με ευχαριστεί και την κυρία να εξυμνεί τις μοναδικές υπηρεσίες που της παρασχέθηκαν
.

Ποτέ δεν κατάλαβα εάν μέρος των συγχαρητηρίων που έλαβα για τις υπηρεσίες μας προοριζόταν για το φίλο και συνεργάτη επιχειρηματία που δέχθηκε στη σουίτα της. Δεν είχα βέβαια και τη δυνατότητα να διευκρινίσω ότι οι υπηρεσίες του ήταν στη διάθεσή της χωρίς οιανδήποτε ανάμιξη της διοίκησης του ξενοδοχείου. Σκεπτόμενος ξανά το συμβάν σήμερα είμαι και λίγο υπερήφανος για τις αποδόσεις του αφού κράτησε τους πελάτες μας απόλυτα ικανοποιημένους σύμφωνα πάντα με τα σχόλια τους.

Η επόμενη μέρα βρήκε το ζεύγος να προγευματίζει σε ένα από τα εστιατόρια του ξενοδοχείου με εκλεκτή παρέα μέλη του κογκρέσου όπως επίσης επιφανή μέλη γνωστών αμερικανικών οικογενειών. Την ανία της κυρίας έσπασε η άφιξη στον ίδιο χώρο του επιχειρηματία, ο οποίος προσποιήθηκε πως μόλις αφίχθη στην πόλη και χαιρέτησε με κάθε σεβασμό την κυρία του κυρίου όπως επίσης και τον κύριο. Συνέφαγε στο ίδιο τραπέζι και απασχόλησε με ανιαρά θέματα τις υπόλοιπες κυρίες.

Sex, money & smile λέει κατ επανάληψη ένας από τους φίλους μου. Έρχομαι σήμερα και αναρωτιέμαι για τα μυστικά επιτυχημένων σχέσεων, τα μυστικά του καλού Sex όπως επίσης τα μυστικά της επαγγελματικής επιτυχίας. Αναρωτιέμαι για την απόλυτη αναλογία που θα φέρει το άψογο αποτέλεσμα. Μάλλον δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν μυστικά αρκεί να έχεις τον τρόπο σου. Να είσαι εσύ, οι επιλογές σου, η ένταση για ζωή εκεί θα βρεις όλες τις απαντήσεις.

3 comments:

Mikrouli said...

Se auto pou kollhsa, htan oti h "kuria" tou "kuriou" epelekse kai pali Ellhniko proion!

Exei kai auto to nohma tou...

Oxi toso gia thn epityxh kataluksh twn epagelmatikwn vlepsewn tou en logw epixeirhmatia (pou ap'oti fainetai den xreiazetai eushma!), alla gia thn aenah diekdikhsh ths para poly aplhs aniswshs:
Lefta =/= Eutuxia

Ta kala tou na zeis se perivallon me epwnumous kai na parameneis anwnumos!

Filia!

Kalws orises kai pali Ektwra!

Mikrouli said...

Se symvoulevw na exeis apo koda filous san ton Ektwra!
Exoun ta katalhla kone...
Alla, esy monogamiko koritsi, ton ksexases ton Gypa sou???
Ax! Etsi kai to mathei, thn evapses kahmenh!
Ax, Scorpinaki
pou psaxneis allo gabroulaki!
Tha se faei zwdanh O PASAS SOU!

Ektwras said...

kouklises thanx gia ta mnm sas...

se liges meres teleionoun oi diakopes mou kai kapou metaksi meeting diamaxis kai lunch break tha sas grafo...

os tote kala na pernate!