Friday, December 08, 2006

Xειμώνας

Χειμώνας ξανά, οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας έχουν κατακλύσει…Έρχονται ωστόσο στιγμές να αλλάξουν για λίγο την ρουτίνα και να μας κάνουν να αισθανθούμε άνετα με τους ανθρώπους μας, με τους φίλους μας, να εκμεταλλευθούμε τα αγαθά για τα οποία κοπιάζουμε νυχθημερόν.

Πριν λίγες μέρες κάποιοι φίλοι με κάλεσαν σπίτι τους για ένα ποτό. Προς μεγάλη μου έκπληξη βρήκα εκεί και παλιούς γνωστούς βρεθήκαμε λοιπόν 8 – 9 άτομο στον ίδιο χώρο έτσι χωρίς λόγο… πόσο καιρό είχε να συμβεί ; Άναψαν λοιπόν λίγα κεριά, μία μουσική συλλογή από το δίφωνο να παίζει, αναμμένο το τζάκι, λίγους ξηρούς καρπούς, φρούτα και μια πιατέλα με τυριά. Για όσους πεινούσαν ένα υποτυπώδες self service bbq υπήρχε δίπλα στο τζάκι. Υπέροχη ατμόσφαιρα, αγαπημένοι άνθρωποι, μοναδικές στιγμές. Γέλια, σχόλια, ιστορίες, ανέκδοτα, κοινωνική κριτική (γκουχου γκουχου), επικαιρότητα και φυσικά το film festival της πόλης που μόλις είχε σβήσει τα φώτα του. Όλοι ήμασταν κουρασμένοι, όλοι φορτισμένοι με τη μέρα που πέρασε και τη μέρα που έρχεται αλλά αυτό το βράδυ ήταν αρκετό να μας χαλαρώσει.

Η βραδιά έκλεισε γύρω στις 3.00πμ. και ας είχαμε όλοι δουλειές την ημέρα που είχε ήδη ξεκινήσει. Τελικά πόσο εύκολο είναι να περάσεις καλά και να βρεθείς με ανθρώπους που σημαίνουν κάτι παραπάνω από όλους αυτούς που συναντάμε καθημερινά στις μηχανικές διαδρομές και υποχρεώσεις.

Υ.Γ. Το πάθημα – μάθημα. Την περασμένη Κυριακή μετά από μια δύσκολη εβδομάδα πήρα 2-3 αγαπημένους φίλους και πήγαμε για πρωινό σε κάποιο ξενοδοχείο. Μια μέρα που ξεκίνησε υπέροχα και έκανε την μέρα ολόκληρη να έχει άρωμα διακοπών. Ήταν ότι έπρεπε μετά από τηλέφωνα, συναντήσεις, διαπραγματεύσεις, νεύρα, ένταση, νοσοκομεία κτλ κτλ κτλ

10 comments:

dodo said...

Ωραίες αυτές οι ήσυχες βραδιές με λίγους φίλους...

Ektwras said...

ειναι δυναμωτικες dodos κατι σαν βιταμινες!

Rodia said...

Από τα καλά του χειμώνα είναι αυτές οι βραδιές.. Καλωσόρισε λοιπόν, να μας μαζεύει μέσα στα σπίτια, κι ας μην έπιασε ακόμα το βαρύ κρύο.:-)

Anonymous said...

Πάντα τέτοιες στιγμές να έχουμε..;)

An-Lu said...

Έτσι πρέπει!!! Να ξεκλέβεις στιγμές από όπου μπορείς....αυτά μένουν στην τελική....

Jason said...

Ναι... Στιγμές από 'δω, στιγμές από 'κει...

Άμα μαζέψεις πολλές και τις αθροίσεις, όλο και κάτι καλό θα βγει στο τέλος...

Agobooks said...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικά Ν.Ago

Unknown said...

Έτσι έτσι..

Αααυτά είν' τα ωραία...

Anonymous said...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..ΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ"ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ" ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ..ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΩ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ..ΤΡΙΤΟΝ,ΠΕΙΝΑΩ..ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ,ΤΙ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ?ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ...ΧΑΧΑ!

vatraxokoritso said...

ειναι κριμα... γιατι δεν γραφεις πια?