Sunday, June 18, 2006

Ενωμένη Ευρωπαϊκή Κύπρος


1) το blog αυτό δεν είναι πολιτικό
2)με αυτά που διαβάζω δε μπορώ να μην σχολιάσω (μέχρι και ο Σεούλ εκνευρίζεται)
3) Η καημένη η Ντόρα πως έγινε έτσι ; μήπως να γυρίσει στο Δήμο Αθηναίων
να ξαναβρεί τον ύπνο της να στρώσει και η επιδερμίδα ;

4) λέτε ο πιλότος που χάθηκε πρόσφατα να είναι ευρωπαική απώλεια ;

«Σχέδιο της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Κύπρου» για την επανένωση του νησιού, προαναγγέλλει η Yπ. Eξ.Ν. Μπακογιάννη, η οποία δηλώνει ότι υπάρχει κινητικότητα. Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η κυρία Μπακογιάννη μιλά για «ένα νέο σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να ονομάζεται 'Σχέδιο της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Κύπρου'. Σχέδιο το οποίο θα προκύψει από τη διαδικασία των ΗΕ και θα βασιστεί, πρώτον, σε στοιχεία της εργασίας η οποία έχει γίνει σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα. Δεύτερον, στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα την οποία βιώνει η Κύπρος τα τελευταία 2,5 χρόνια. Τρίτον, στη βούληση των δύο κοινοτήτων».
Σε ερώτηση για την εκπόνηση του σχεδίου αυτού η υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι «υπάρχει μια νέα κινητικότητα μετά τη συνάντηση Παπαδόπουλου-Ανάν. Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσουν οι συνομιλίες σε επίπεδο επιτροπών. Πρέπει, όμως, να προχωρήσουν σύντομα και οι συζητήσεις ουσίας, ώστε να διευκολυνθεί κάποια στιγμή η υποβολή και συγκεκριμένης, γενικότερης πρότασης επίλυσης».
Για τις σχέσεις της με τον πρόεδρο της Κύπρου η κυρία Μπακογιάννη δηλώνει: «Αυτές που πρέπει να είναι οι σχέσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος. Σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Είναι φιλικές, και ξεκάθαρες σχέσεις συνεργασίας, με κοινό στόχο, την επίλυση του Κυπριακού, επιτέλους».
Αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά, η υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι δρόμος για τη Χάγη είναι μακρύς και ότι πρώτα πρέπει να καταλήξουμε στο αντικείμενο για το οποίο θα πάμε στη Χάγη. Επίσης, αρνείται την κριτική του ΠΑΣΟΚ ότι η νυν κυβέρνηση εγκατέλειψε το Ελσίνκι -«αντιθέτως, το ενδυναμώσαμε» υποστηρίζει η κυρία Μπακογιάννη, λέγοντας ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε επίπεδο ΕΕ θέσανε τα διμερή ζητήματα σε νέα βάση: Τα ελληνοτουρκικά μεταβλήθηκαν σε ευρωτουρκικά.

1 comment:

Mikrouli said...

Αναρωτιέμαι μετά το "ευρωτουρκικά" τί έχει σειρά...

Χάλια το δερματάκι σου κορίτσι μου, χάλια...

;-ρ